Eén voor één zie je jouw vissen uit de vijver verdwijnen. Op het moment dat je naar buiten kijkt zie je een reiger bij het water staan, en weer een vis verwijderd. Wat kan je doen tegen reigers in de tuin? Hoe kan je reigers bij de vijver weghouden? En welke reigerverschrikker is het meest effectief om te gebruiken. Wij zoeken het voor je uit.

Reigerverschrikker welke werkt?

Als je kijkt op websites als bol.com dan zie je dat er legio aan mogelijkheden zijn om reigers bij je vijver af te schrikken. Echter, wanneer we de reacties van veel producten bekijken zien we al snel dat lang niet alles werkt. Reigers verjagen met geluid, nep reigers, waterstralen, visdraad, stroomdraad en middels lampen met sensoren, je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat.

Van afstand zijn reigers eigenlijk best mooie beesten als we eerlijk zijn. Maar het moment dat we ze aan onze geliefde vijvers zien staan kunnen we ze wel schieten. Zoals we wel weten staat vis bij de reiger op het hoofdmenu, andere dieren waar ze zich mee kunnen voeden zijn rivierkreeften, salamanders, kikkers, mollen en muizen.

Om te voorkomen dat ze zich vooral zullen gaan voeden met jouw vissen hebben we dus verschillende methoden getest en gekeken wat wel werkt en wat niet werkt.

De volgende methodes hebben wij getest voor het verjagen van reigers:

  • Reiger verjagen met geluid
  • Lampen op sensoren
  • Namaak reiger (imitatie reiger)
  • Schrikdraad tegen reiger bij de vijver
  • Net over de vijver

Reiger verjager geluid

De eerste methode om een reiger bij jouw vijver weg te houden is het gebruik van geluid. Online zal je veel verschillende producten kunen vinden.

[content-egg module=Bolcom template=item_simple groups=”Geluid”]

 

Imitatie reiger – Nep reiger

[content-egg module=Bolcom template=item_simple groups=”imitatie”]

 

Schrikdraad tegen reiger bij de vijver

[content-egg module=Bolcom template=item_simple groups=”Schrikdraad”]