Je hebt een hond genomen, maar weet nog niet goed wat er allemaal bij komt kijken. In deze bloggen leggen we uit welke producten van pas kunnen komen. Maar misschien heb je al een hond en weet je heel goed wat er allemaal nodig is voor het onderhouden van je viervoeter.

Zelf je hond scheren

Eens in de tijd is het verstandig om je hond te scheren. Dat hoeft niet moeilijk te zijn! Als je een eigen ruimte hebt zoals een tuin is dat een groot voordeel. Op de markt zijn voldoende apparaten beschikbaar met opzetkammen geschikt voor verschillende vachtlengtes. Als het de eerste keer is dat je het doet kan het even wennen zijn. Zowel voor jou als voor de hond. Probeer de hond op een tafel te plaatsen voor een betere grip. Het is belangrijk dat je de tijd neemt en niet haastig gaat beginnen. Wanneer de hond wend aan het geluid zal die beter en wordt het makkelijker voor jou. Voordat je begint moet je ervoor zorgen dat de vacht schoon en zacht is. Zo gaat de hondentondeuse makkelijker en heeft de hond minder last. Je kunt de klitten verwijderen met een hondenschaar.

Veilige plek voor je puppy

Een veilige plek waar je hond tot rust kan komen. Dat kan zeker van pas komen. Een veelgehoorde klacht is dat de hond veel blaft en bijt. Dat heeft te maken met te weinig slaap. Een bench of puppyren is ideaal voor de hond om in slaap te vallen. Hierin kan de hond niet spelen omdat het niet groot genoeg is. De hond voelt zich veilig hierin en heeft minder last van prikkels, vooral als je er nog een kleed overheen hangt. Mocht de hond leven in een drukke omgeving, kan die ook terugtrekken in de puppyren. Wanneer de hond hierin ligt met de deur dicht, weet die dat er niks kan gebeuren.

Versterk je band met je hond

Net als een relatie met een mens, kost het met een hond ook tijd en energie. Laat vooral merken hoe waardevol de hond is voor jou. Maak dus vooral tijd vrij en geef op een leuke manier aandacht. Je kunt de hond aaien, knuffelen en af en toe een snack geven. Maar ook dagelijks uitlaten is belangrijk. Honden zijn speels. Je kunt hondenspeeltjes aanschaffen zoals trekspeeltjes en gooispeelgoed. Bij Boss & Dog kun je terecht voor veel verschillende producten voor jouw hond!