Dierenwelzijn is heel belangrijk en zo ook wat betreft het juist inrichten van een aquarium. Aquarium decoratie is hiervoor ontzettend belangrijk en kan ervoor zorgen dat je aquarium gezond en in balans blijft. Het resultaat is helder water en groeiende planten!

De juiste plaats voor je aquarium

Voordat je begint met het inrichten van je aquarium is het belangrijk om een geschikte plek te vinden. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een plek waar weinig licht van buiten komt, want door zonlicht ontstaat er algengroei en dit is niet de bedoeling! Een plek die je daarom moet vermijden is voor het raam. Daarnaast moet je rekening houden met een stroomaansluiting voor je aquarium en dat je aquarium waterpas staat.

Het inrichten van je aquarium mag beginnen!

Nadat je een geschikte plek voor je aquarium hebt gevonden begin je met het zoeken naar een achterwand. Dit moet voordat je de bodem gaat bedekken worden gedaan. Het is echter geen verplichting, maar de voordelen hiervan zijn extra diepte in je aquarium, je muur wordt hierdoor niet zichtbaar en je vissen hebben hoekjes om zich terug te trekken. Daarna kun je beginnen met de bodem bedekken en dit doe je voordat je het vult met water. Naast persoonlijke voorkeur is de keuze voor bodembedekking ook afhankelijk voor de soort vissen in je aquarium. Het is belangrijk dat je de natuurlijk omgeving van de vissen nabootst in hoeverre dit mogelijk is. Een goede voorbereiding is dus het halve werk!

Aquarium decoratie

Naast de technische apparatuur, zoals een binnen- of buitenfilter en een verwarmer kun je je aquarium ook versieren. Op PetsGifts zijn er diverse soorten versiering beschikbaar die je aquarium een stuk levendiger maken. Je kunt aan de slag met natuurlijke materialen, zoals steen en hout, maar je kunt ook aan de sla met ornamenten. Deze zie je vaak in de vorm van grotten tot tekenfiguur beelden. Het voordeel van deze ornamenten voor je vissen is dat ze er doorheen kunnen zwemmen en daarnaast kunnen ze zich schuilen. Naast dat echte planten onmisbaar zijn in je aquarium kun je ook kiezen voor een paar kunstplanten en dit geeft ook weer een mooie uitstraling! Niet alleen is een mooi en gezond aquarium prettig voor de vissen, zelf heb je er ook een leuk uitzicht door! Als je moeite hebt met de indeling van je aquarium kun je ook een schets maken. Op deze manier kun je experimenteren met verschillende plekken en kom je erachter hoe je je aquarium het beste inricht!