Heb jij een aquarium en wil je zelf LED verlichting gaan gebruiken? Dit kan moeilijker zijn dan het lijkt. Als je ledstrips wilt gebruiken, dan krijg je te maken met het bevestigen van de strips in het aquarium. Ook moet je met de waterdichtheid rekening houden. Daarom lees je in dit artikel meer over een aquarium met led strip. Zo leer je meer over hoe je zelf het beste deze verlichting in een aquarium kunt bevestigen. 

Zelf aquariumverlichting maken

Over het algemeen is aquariumverlichting wel iets waar mensen nog veel op kunnen besparen. Normale verlichting in een aquarium bestaat uit een of meerdere TL buizen. Deze staan vaak dag en nacht aan, wat weer veel stroom kost. Omdat deze TL buizen vaak niet met leds uitgerust zijn, is het uiteindelijke energieverbruik hoog. Een ander nadeel van deze verlichting is de lichtkleur. Deze is vaak wit, en heeft een vaste kleur. Dit oogt niet altijd even mooi. Met een speciale aquarium led strip kun je het veel mooier maken. Hiermee pak je de problemen van traditionele TL verlichting aan. 

De voordelen van deze strips in het aquarium

Er zijn meerdere voordelen te benoemen van ledstrips in een aquarium. Ten eerste is het erg energiezuinig. Wist je dat ledstrips tot soms wel 60 procent minder energie kosten dan een traditionele TL verlichting. Ook is het kleuraspect een groot voordeel. Ledstrips bieden namelijk de mogelijkheid om meerdere kleuren tegelijk te laten zien. Dit zorgt voor een mooi effect. Ook zijn ledstrips erg duurzaam, want ze gaan lang mee. Deze lichten hebben een levensduur van ongeveer 35.000 uur, wat erg lang is. 

Kies voor een natuurlijk licht in je aquarium

Naast bovenstaande voordelen zijn er nog meer te benoemen. Door meerdere kleuren ledstrip te gebruiken kun je een natuurlijk kleurenpatroon creëren in je aquarium. Als je de strips met elkaar combineert kun je zelfs een heel etmaal met weersomstandigheden creëren. Daarnaast stimuleer je jouw eigen creatieve vrijheid door deze led verlichting in je aquarium. Je kunt zo creatief zijn als je maar wilt. Weg met de standaardkleuren, doe eens gek en kies eens wat anders. Zoek jij de beste kwaliteit ledstrips voor de laagste prijs? Op LEDstripXL.nl heb je ruime keuze en kun je experts om advies vragen.