Diepvriesvoer vissen

Toont alle 9 resultaten

Op zoek naar diepvriesvoer voor je vissen? Dan ben je bij The Aquarium Expert aan het juiste adres. Bij ons koop je hoge kwaliteit producten die ervoor zorgen dat jouw dieren gezond blijven in het aquarium! Bekijk snel ons ruime aanbod. Wil je meer weten over het diepvriesvoer, of andere producten in ons assortiment? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het beste advies! Aanvullend advies over hoe diepvriesvoer te bewaren en toe te dienen, vind je onderaan deze pagina.

Zeer populair voedsel geschikt voor alle zoetwatervissen. Tubifex wormen worden slechts gebruikt als tijdelijk voedsel, als de vissen alle ander voedsel weigeren. Compleet voeder voor vissen. Gegarandeerde analyse: Ruw eiwit 6.2%, ruw vet 2.6%, ruwe vezels 0.6%, vocht 91.0%, as 0.5%.

Quick view

Voordelen diepvriesvoer vissen

Het grote voordeel van diepvriesvoer voor je vissen, is dat het goed houdbaar is. Daarnaast is het ook nog eens vrij van parasieten en andere ongewenste beestjes in het voer, waardoor de gezondheid van je vissen beter bewaard kan worden. De meeste producten zijn verkrijgbaar in handige doordrukverpakkingen. Hierdoor kan je het gemakkelijk bewaren in je vriezer, en blijft het geheel reukloos. Kortom, samengevat zijn de voordelen:
  • Lang en gemakkelijk houdbaar
  • Vrij van parasieten
  • Hogere gezondheid van jouw vissen
  • Doordrukverpakkingen voor juiste dosering
  • Geheel reukloos in de vriezer

Hoe diepvriesvoer voor de vissen bewaren

Je bewaart het diepvriesvoer het gemakkelijkst in de vriezer. Wanneer het product snel is ingevroren en daarna nooit warmer is bewaard dan bij -3 graden Celcius, zullen de voedingswaarden hetzelfde zijn als bij levend voer. Belangrijk is dat je ontdooit diepvriesvoer nooit meer mag invriezen!

Tip: Je kan bij aankoop controleren of het product ooit ontdooid is geweest. Dit doe je door te kijken of er ijs op het product zit (vriesbrand). Wanneer dit het geval is, zoek een alternatief. Dit product is namelijk ontdooit geweest en kan je beter niet aan je dieren geven.

Hoe je dieren het diepvriesvoer toedienen

Voordat je het voer toedient, dien je het diepvriesvoer altijd eerst te ontdooien. Idealiter doe je dit door het blokje in een bekertje water te plaatsen. Niet alleen de buitenkant van het voer dient ontdooit te zijn, maar ook de binnenkant.

Wanneer je het voer niet goed ontdooit verlies je de eiwitstructuur, waardoor belangrijke vitaminen verloren gaan. Wanneer alles ontdooit is, spoel je het nog even af onder de kraan. Het gemakkelijkst is dit even met een theezeefje te doen. Hierdoor spoelt je diepvriesvoer niet weg.

Er zijn verschillende mogelijkheden hoe je het vervolgens aan je vissen kan geven. Eén mogelijk is het plaatsen van een voerkorfje. Hierdoor moeten de vissen ook daadwerkelijk wat moeite verrichten om bij hun voedsel te komen en boods je de meest natuurlijke situatie na. Nadeel is echter wel dat wanneer je beschikt over grondvissen, zoals corydoras, deze weinig van het voer zullen bemachtigen.

Je kan daarom ook gewoon het voer in het water plaatsen. Hierdoor zakt het vanzelf naar de bodem. Let wel op dat je niet teveel voer toedient. Hierdoor kan het tussen je bodem en planten terecht komen, wat vervolgens kan gaan rotten. Dit is zeer ernstig voor de leefbaarheid van het aquarium door een nitraatpiek die hieruit ontstaat. Voorkom dit ten alle tijden.

Voedingswaarden van verschillende soorten diepvriesvoer voor je vissen

In onderstaande tabel zie je de voedingswaarden van de verschillende soorten diepvriesvoer die er in omloop zijn.
 
Diepvriessoort Vitaminen Vet Proteïnen Uitleg
Artemia Vitamine A-C 7%  63% Goed voor de kleur, voor klein en grote vissen
Borstelwormen Vitaminen A-B2 <1% 2,5%  
Cyclops Vitaminen A-B2 3% 9% Voor jonge vissen, lage voedingswaarden.
Daphia Vitaminen A-B2 <1% 2,5% Enkel voor jonge vissen, weinig voedingswaarden. Veelal water
Kalkoenhart Vitaminen B-P 20% 70% Zachtere structuur dan runderhart
Krill Vitaminen A-C 2,2% 16% Voor volgroeide vissen alleen, zeer goede en krachtige voeding
Mosselen Vitaminen B12 2,2% 14,5%  
Mysis Vitaminen B1 1% 13% Veel kalk. Goed geschikt voor discus vissen.
Rode muggenlarven Vitaminen A 1,5% 6,7% Krachtvoer, goed schoonmaken voor toedienen van diepvriesvoer
Runderhart Vitaminen B-P 20% 70% Zeer krachtig voedsel. Veel hoge waarden.
Spirulina Vitaminen C-B3-H 11% 60%  
Vlokkreeftjes Vitaminen A 1% 7%  
Watervlo Vitaminen A-B2 <1% 2,5%  
Witte muggenlarven Vitaminen A-D <1% 4% Lage voedingswaarden. Niet enkel dit voeren. Aanvullend voer
Zwarte muggenlarven Vitaminen A-D 4% 10% Larve van steekmug. krachtig voer dat gebruikt wordt ter voorbereiding van kweken
X